Skip to main content
 

WELCOME TO PAVIO CURLIES

Wij werken met onze bijzondere Curly paarden. Het fokken van van dit unieke ras is ons belangrijkste doel. Hopelijk kunnen we mensen die allergisch zijn voor paarden toch helpen, zodat ze hun passie, werken of rijden met paarden toch kunnen doen. We hebben ondertussen een kudde van 5 curlymerrie’s en 2 curlyhengsten. Regelmatig zijn er of veulens of paarden/pony’s te koop.

Verder kunnen bij ons kinderen en volwassenen terecht voor les of coaching. Wij zorgen ervoor dat je het paard leert begrijpen en aanvoelen. Zelfontwikkeling en zelfvertrouwen groeit door de unieke wisselwerking met deze paarden.

CURLY, A SPECIAL HORSE BREED

Het Bashkir paard of de ‘Curly horse’ is een bijzonder paard. Deze paarden zien er leuk uit door hun krullen, maar het meest bijzondere is dat ze hypo-allergeen zijn. Dus veel kinderen of volwassenen die allergisch zijn voor paarden hebben geen of weinig allergische reactie bij deze paarden.

Het Curly paard heeft een volgzaam vriendelijk karakter. Ideaal als rijpaard voor jong en oud, maar vooral ook als paard voor coaching.

CURLY BREEDING

In 2018 zijn we gestart met de Curly fokkerij met de aankoop van onze eerste American Bashkir Curly Horse, RCHR Lady Midnight Zara. En in 2019 werd ons eerste veulen geboren, PC El Primo, onze dekhengt

Ondertussen is de fokkerij uitgebreid met een curlymerrie Vanda & haar merrieveulen Jaliska en curlypony’s Dakota Dream & Fahana Dream of Jak. Uit Frankrijk hebben we ook een pony dekhengst gehaald, Himiwook Eliak of Jak. Sinds 2019 zijn er ondertussen 4 veulens bij ons geboren.

MORE ABOUT BREEDING

Lessen & Kampen

Zowel jong als oud kunnen les volgen, hierbij staan leiderschap, communicatie en respect op de eerste plaats. Er wordt zowel les in grondwerk als rijden gegeven, waarbij we op zoek gaan naar een goede relatie tussen mens & pony/paard.

Er worden zowel privélessen als groepslessen gegeven, we werken in kleine groepjes van maximum 4 à 5 kinderen. Het aantal is afhankelijk van het niveau en leeftijd van de kinderen. Ook zijn er kampen en/of workshops.

Bekijk aanbod lessen & kampen

Coaching

Ben je op zoek naar jezelf, heb je een levensvraag, op zoek naar een nieuwe uitdaging of begeleiding nodig in een moeilijke fase in je leven …… paarden kunnen hierbij helpen.

MORE ABOUT COACHING