Pavio Curlyfokkerij

De fokkerij

In 2018 zijn we gestart met het fokken van deze unieke dieren. Hun welzijn en gezondheid stellen we altijd voorop. De paarden grazen in kuddes en lopen 24/7 buiten en beschikken over voldoende ruimte, eten en een stal wanneer nodig.

Anno 2019 lopen er 2 veulens in onze weiden. PC El Primo, een hengstveulen dat op 8 mei 2019 in België geboren is en Jaliska de la Rigole die samen met haar moeder bij ons is gekomen uit Frankrijk. Samen met de merries (Zara, Vanda & Dakota) vormen ze de basis voor de eerste Curlyfokkerij in Vlaanderen en wellicht ook in België.

Onze Curlies

RCHR Lady Midnight Zara (24/08/2007)

Onze Westernmerrie, geboren in Duitsland op Riverside Curly Horse Ranch. Zij is onze eerste fokmerrie, bontgekleurd in 3 kleuren, een gladharigecurly. Haar krullen zijn in de winter duidelijk aanwezig, in de zomer zijn enkel de manen en staart gekruld.

Vanda Splashes de Quily (22/05/2009)

Onze tweede merrie, geboren in Frankrijk en via Elevage de la Rigole naar ons gekomen. Vanda is ook een gladharige schimmelcurly, die vooral dressuurmatig geleerd is.

Dakota Dream (27/05/2004)

Onze eerste ponymerrie, geboren in Noorwegen en via Frankrijk bij ons gekomen. Dakota heeft een speciale kleur zilverzwart of zilverappel zwart, die we hopelijk in nieuwe veulens ook gaan terugzien. Dakota is een vrolijke, lieve merrie die volledig opgeleerd is.

PC El Primo (08/05/2019)

Onze eerste veulen, een bonte hengst van Zara. Is een heel nieuwsgierige, ondernemend paardje, met veel western bloed.

Jaliska de la Rigole (29/04/2019)

Ons tweede veulen, dochter van Vanda, geboren in Frankrijk. Is een schuchter, maar ook nieuwsgierig paardje.

Graag meer info? MAIL ONS  of bel vrijblijvend naar  0468 12 48 87.