Skip to main content

Pavio Curly's te koop

Curly paard of pony aankopen

Het doel van de fokkerij is het kweken van Curly paarden & pony’s voor mensen die ondanks hun allergie toch met paarden willen werken en/of rijden. Het kopen van een paard/pony is niet vanzelfsprekend, zeker als er ook nog rekening moet worden gehouden met een allergie. Daarbij is het zoeken van een match zowel naar karakter als mate van allergie bij ons heel belangrijk.

Bij het fokken wordt heel erg rekening gehouden met de natuurlijke manier van omgaan met de paarden, alsook het genetisch profiel van de krulpaarden/pony’s. Van ieder veulen dat bij Pavio Curly’s geboren wordt, wordt bij registratie bij ICHO (International Curly Horse Organisation) ook een genetisch profiel onderzocht, naar kleur, 19-tal genetische ziekten, natuurlijk huidtype (krulgenen), gangen, ….

Heeft U interesse voor een bepaald veulen, paard of pony mag U ons altijd contacteren.

Pavio Curly's Dekhengsten

Beide hengsten staan ter beschikking voor natuurlijke dek op onze locatie in Landegem. Beide hengsten staan ter beschikking voor zowel Curly’s als niet-curly paarden of pony’s. Bij kruisingen met niet-curly paarden of pony’s 50% kans op een krullenveulen. Aangezien Himiwook beide krulgenen bezit is de kans groter.

Voor de dekvoorwaarden of meer informatie gelieve ons te contacteren.

Paarden, pony's of veulens te koop

PC Kedua

PC Fjirde

Graag meer info? MAIL ONS  of bel vrijblijvend naar  0468 12 48 87.