Skip to main content

Curly horse

Herkomst Curly

De American Bashkir Curly paarden komen zoals het naam reeds zegt uit vooral Amerika. Rond 1800 zijn er wilde mustangs aangetroffen met een gekrulde vacht, deze krullen zijn ontstaan door een genetische afwijking/mutatie. In Amerika zijn ze rond 1930 daar verder mee gaan fokken.

De meeste Curly’s worden gevonden in Amerika & Canada. Wereldwijd zijn er zo’n 5000 paarden & ponies opgenomen in het stamboek van American Bashkir Curly. Hiervan lopen er enkele duizenden in Europa, met maar een 5% in België.

Naast de het karakter en prestaties in alle disciplines zijn Curlies vooral bijzonder vanwege hun hypo-allergene eigenschappen.

Waarom zijn Curlies Hypo-allergeen?

Allergische reacties op dieren & paarden worden veroorzaakt door eiwitten in de huidschilfers, het speeksel en de urine. Er zijn zo’n twintigtal eiwitten die bij mensen allergische reacties kunnen veroorzaken. Iedere persoon reageert anders op de allergenen en de concentratie allergenen kan ook per curlies variëren.

Dus of je met een curly kunt rijden/werken zonder te niezen is enkel proefondervindelijk te bepalen, maar ieder vindt zijn paardje waarmee men klachtenvrij mee kan rijden.

Graag meer info? MAIL ONS  of bel vrijblijvend naar  0468 12 48 87.